15-01-04

rechtzetting + onveiligheid(gevoel)

Ten eerste dat van de N-VA gisteren, dat meende ik niet, ik was wat zat gisteren en typte dta voor de grap. Maar ik moet wel zeggen dat Pieter wat punten had waar ik niet direct een antwoord op had (ziet ge wel dat ik een schappelijke mens ben, dus niet meer kankeren alsof ik een dovemansgesprek ben) maar dat wil dus niet zeggen dat er geen antword op is. Ik weet ook niet alles.
 
Als tweede punt iets anders, ik hoor dikwijls zeggen dat het VLAAMS BLOK het onveiligheidsgevoel aanwakkert. Wel, ik ben daar niet mee akkoord en kan daar ook bewijs van geven. Dit stond vandaag in het Belang van Limburg:
 
Lezersbrieven

LAATAVONDNIEUWS TV 1
 Auteur: Y. Jacobs, Kuringen
Vanavond (dinsdag 13 januari 004) wou ik nog even het laatavond nieuws van T.V. 1 meenemen. Na enkele seconden aanvangsmuziek ,....
Niets meer, wachten.. toen kwam een even geduld bordje na ongeveer een minuut kreeg ik een ongemakkelijk gevoel.
Is er iets? Dus belde ik het huis van vertrouwen Belang van Limburg , op het redaktie nummer O11/878900
Kreeg te horen : dit nummer is tijdelijk niet te bereiken !
Toen werd ik bang, angst voor mijn kinderen, voor mijn kleinkind, voor mijn moeder.

Gelukkig begon toen het "laat" tijdige journaal, maar zonder enige verklaring .
Foei TV 1 er zijn mensen die op jullie vertrouwen, ik was bang en dat was jullie schuld

 
Ik moet wel toegevn dat ik het zelf niet gezien heb maar het geeft toch na te denken. Zijn het niet de (linkse) media die dat gevoel aanwakkeren? In plats van altijd naar het Blok te wijzen, daar heb ik zoiets nog nooit van gehoord!
Nu zullen jullie wel zeggen dat dit toch iets belachelijks is, maar zou het niet kunnen dat ze het telkens met kleine beetjes doen, zodta het niet opvalt en zodta ze naar het Blok kunnen blijven wijzen? Met allemaal kleine druppeltjes loopt de emmer ook over uiteindelijk!!!!!
 
Enfin, jullie vroegen meer argumenten van mij: hier zijn ze dus he!!!!!!!!

10:58 Gepost door BlokNever | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Jeetje Jeetje Jeetje Is het nu omdat je door de vingers wordt getikt door een medestrijder dat je vlug je woorden terug intrekt? Kwam je hart op de tong te liggen door het drinken? Je was op goeie weg maar daalt weer langzaam af. Ook inhoudelijk!

Je neemt zonder er ook maar kritisch over te denken linea recta het artikel over vanuit de krant (in dit geval een lezersbrief). Stel je toch even de vraag waarom de lezer zo reageert en of dit niet sterk overdreven is. Eerst en vooral wil het toeval dat ik op dat moment ook het laatavondjournaal wilde meepikken. Toen het nieuws begon zag je duidelijk dat er iets mis was, de kleuren waren niet vloeiend in hun overgang maar het waren gegroepeerde vlakken. Het leek me logisch de uitzending te onderbreken.

Oké, stel nu dat de kijker in kwestie later heeft ingepikt. En ziet dat het journaal onderbroken wordt. So what? Reden tot paniek? Maar nee toch, een technische kwestie die aan de grond ligt. Of wat dacht je? Weapons of Mass Destruction gevonden op VRT-basis? Een gifgasaanval op Martine Tanghe en consoorten?
De lezer kwam toen op het lumineuze idee om eens te bellen naar de redacht van het Belang van Limburg. Want als iemand het zal weten zal het wel op die redactie zijn (?!?!?). Dus als je wil weten in de toekomst als ons land onder vuur ligt, slechts 1 adres! Natuurlijk dat er geen telefoons opgenomen zullen worden op de redactie. Het was na 23u, de redactie was leeg! Die mensen werken heus de klok niet rond hoor.

Als conclusie wil ik toch even wijzen op het feit dat deze schrik duidelijk niet kwam door het onveiligheidsgevoel maar vooral uit onwetendheid. En wat voor idiote conclusie Trek jij er nu weer uit VB4Ever? VRT ligt nu plots aan de bron van het onveiligheidsgevoel? Waarom niet nog eens benadrukken dat het VB de VRT een rood bastion noemt???

Gepost door: PieterJan (ja, ik weer!) | 15-01-04

Hallo, Ik versta ook niet goed waarom een technisch probleem een paniekgevoel veroorzaakt bij Dhr. of Mevr. Jacobs, doch dit terzijde.
Graag een antwoord op de volgende vraag :
Ik lees op 12/1/04 ( en ik citeer ) : "Hoe kunt gij nu weten wat het Vlaams Blok gaat doen als ze aan de macht zijn".
Graag wat meer uitleg hierover; alsook Uw antwoord op de vraag of de kiezers dan verondersteld worden hun vertrouwen en hun stem te schenken aan een partij, waarvan "ge niet weet wat ze gaat doen als ze aan de macht is".
Dank voor je reaktie.
Mijn poitieke voorkeur is niet dezelfde als de Uwe (veronderstel ik), maar ik hoor graag je mening.

Gepost door: Maniak | 15-01-04

Nogmaals hallo, Ik heb hier het verkiezingsprogramma van het vlaams blok 1999 bij me liggen. Het is een boek van 144 blz. A 4 formaat, getiteld : 'baas in eigen land'.
Ik lees hierin op blz. 30 : 'De terugkeer van de niet-Europese vreemdelingen dient bespoedigd te worden...door het heffen van een belasting op de tewerkstelling van niet-Europese vreemdelingen. Werkgevers die niet-Europese vreemdelingen aanwerven in plaats van onze eigen mensen, worden op die manier fiscaal gestraft. Het alzo verworven geld moet ten bate komen van de werklozen van het eigen volk'. einde citaat
Ik denk toch dat niet echt getuigt van non-discriminatie.
Ik versta ook niet waarom het blok een verschil maakt tussen Europese en niet-Europese vreemdelingen. ( dus een Noord-Amerikaanse computerspecialist is als werknemer hier 'minder welkom' dan een Turkse dokwerker? )
Bovendien is het zo dat nu al ( en in de toekomst nog meer tgv de denataliteit (*)) een aantal takken in onze economie niet meer zouden draaien zonder vreemdelingen ( bv. de binnenscheepvaart )
Graag je mening over dit alles.
(*) denataliteit = het dalen van het aantal geboorten, zodat we steeds meer in een situatie terecht komen met een grote groep inaktieve ouderlingen en een te kleine groep aktieven.
Ik verklaar dit woord even omdat ik uit je blog meen te begrijpen dat je niet houdt van 'moeilijke' woorden

Gepost door: Maniak | 15-01-04

Hallo, 'Baas in eigen land' uitgave Vlaams Blok 1999
blz. 28
citaat :" Het Vlaams Blok eist het opdoeken van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding".
Graag Uw commentaar

Gepost door: Maniak | 15-01-04

Hallo, 'Baas in eigen land'uitgave Vlaams Blok 1999
blz. 31
citaat : 'Niet-Europese vreemdelingen kunnen in ons land slechts een eigendom verwerven na een verblijf van minimum vijf jaar in ons land. Zij kunnen die eigendom enkel verkopen aan personen van onze nationaliteit'. einde citaat
Heeft dit iets met discriminatie te maken of niet?
Graag Uw commentaar.

Gepost door: Maniak | 15-01-04

Het blok en verandering Ja hoor, het Blok staat voor verandering ! Zie maar hier.

http://stopvreemdelingenstemrecht.org/

Omdat je het waarschijnlijk niet snapt, dat was sarcastisch bedoeld.

Gepost door: Fons | 15-01-04

De commentaren zijn gesloten.