14-01-04

Ik ben van goede wil

Om mijn goede wil te laten zien zal ik u twee posten zelfs bij elkaar plakken: 
 
CITAAT:
 
2004-01-14, 00:02:11
Beste
Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik hier van plan ben om een eerste reactie neer te pennen, de verdere polimiek wil ik hier niet ontsponnen zien en doe ik liever van persoon tot persoon in e-mailberichten. Ik betwijfel ten zeerste of u mijn bijdrage zal gebruiken zoals u het reeds van mijn voorgangers hebt gedaan?

Ik heb enkele opmerkingen aan uw adres. Eerst en vooral wil ik niet persoonlijk worden, laat dit duidelijk stellen, ik wil dus met andere woorden niet uw weg opgaan zoals gebleken is. U vervalt, net zoals vele van uw partijgenoten, ongeneerd in simplistische uitspraken. Uitspraken die langs geen kanten onderbouwd moeten zijn want zo redeneert uw partij nu eenmaal. Ze laten iets vallen en het zal wel bij enkele blijven plakken. Als er enkele malen iets bleef plakken zijn ze algauw verknocht aan de partij, zo bouwde het VB door de jaren heen een trouwkiezerspubliek op. Om maar een voorbeeld te geven van simplistische uitspraken van uw zijde: "uiteenzetting: kijk daarvoor maar eens naar Dehaene, typisch zo'n voilgevreten politicus die fraudeert dat het niet mormaal is." Nu is het niet zo dat ik een voorstander ben van wat de CD&V en destijds de CVP allemaal uitspookt maar wat u daar komt te vertellen is wel het bedrijven van apolitiek. U schiet met ongeoorloofd scherp op een uitstekende pianist (en loodgieter). U kan van gelijk welke strekking zijn maar de Regering Dehaene was een van de meest competente regeringen van de afgelopen decenia. En dan heb ik het nog niet over het betrekken van de corpulentie van deze man. U vergeet dat ook uw Gentse voorman, Francis Vanden Eynde, zijn bodymass index zwaar de pan uit swingt. Dus laat ons daar aub niet langer bij stilstaan en begraaf dit punt maar net zo diep als Annemans ten tijde van de voorstelling van zijn iets té extreem 70-puntenplan.

Een andere simplistische uitspraak is dan weer uw veralgemening qua 'links' en 'rechts'. Ik ben een aanhanger van de N-VA, dat mag u gerust van me weten. Welnu, ik kan zeggen dat als u dan toch wil vervallen in een zwart/wit-aftekening ik meer aan de rechter zijde van het politiek landschap behoor te zitten. Desondanks mijn standpunt inzake de Vlaamse Onafhankelijkheid slagen er tientallen Blokkers er nog steeds in om ons toch bij de linkse flank van de Vlaamse politiek te rekenen. Daarmee wil u eigenlijk beslag leggen en het zich toeëigenen van de rechtse positie in de maatschappij enkel en alleen met als doel meer stemmers te lokken die zich laten verblinden door het zwart/wit-licht die op de kwestie werpt.

Tot slot wil ik nog eens wijzen op wat betreft uw motivatie om te stemmen voor het Blok. Het lijkt me eerlijk gezegd nogal magertjes voor iemand die bereid is een blog over het Blok op te starten om als enige motivatie aan te halen als zou dit de enige partij zijn die nog iets voor het gewone volk doet. Ik kan, zonder ook maar één moment na te denken, terstonds een tiental punten opsommen waarom ik na lang denken mijn stem heb gegeven aan N-VA en niet aan de andere partijen. Waarschijnlijk komt u n

[...]Waarschijnlijk komt u na 10 minuten hoogstens aandraven met enkele boude uitspraken van de partijvoorzitter. Hilarisch natuurlijk dat u met een grote zekerheid kan zeggen dat het de enige partij is die iets doet voor het volk? Mag ik u dan eens vragen wat het Blok reeds gedaan heeft voor het volk? U kan de vergelijking maken met wat extreem-rechts in de rest van Europa reeds gedaan heeft voor de bevolking, dan zal het wederom een erg kort lijstje worden.

Om nu echt af te sluiten wil ik u nog even het typerende beeld voor ogen halen, hét humoristische beeld van 2003. Het is een beeld waardoor je beseft dat de realiteit de fictie overtreft. Ik heb het over de Blokkers die klaarstaan om de receptie binnen te trekken van de VLD maar er heilig van overtuigd zijn hun Blokvrienden te ontmoeten. Mocht ik dit ooit te pakken krijgen op CD/DVD/video dan bezorg ik u met veel plezier een exemplaar, niemand mag verstoken blijven van dit staaltje van onwetendheid en slaafse volgzucht!
http://viaene.skynetblogs.be
PieterJan

 

Dit is weer typisch intelectueel gedoe. Als ge het maar wat kunt uitleggen met veel moeilijke woorden dan haalt ge het wel in dit apenland, zoals zoveel politci hier. Het wil niet zeggen dat als ge het goed kun tuitleggen dat ge dna gelijk hebt bove niemand zoals mij die het misschien minder kan, het lijkt dan alleen maar zo voor mensen die niet beter weten en alleen op de vorm afgaan en niet op de inhoud!!!!!!!

10:34 Gepost door BlokNever | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Mwoehahahaha Ga dan in op de inhoud! jij grapjurk

Gepost door: PieterJan | 14-01-04

teleurstellend!! Ik heb de uitleg van Pieter-Jan nochtans héél goed begrepen en hij geeft ook duidelijk gefundeerde en onderbouwde argumenten om aan te tonen dat jij met je simplistische uitspraken nergens komt...

Ik ben echt teleurgesteld, ik wilde op deze blog even kijken of u soms redelijke argumenten kunt aanhalen waarom wij op het vlaams blok zouden moeten stemmen en waarmee wij dan een goed onderbouwde discussie zouden kunnen voeren. Maar vanaf de moment dat iemand met zeer goede punten aankomt voelt u zich aangevallen en meteen het slachtoffer. Dingen die u niet begrijpt doet u af als "zever", hoe kan een mens hier tot debat komen, zoals jij beweerde in het begin te willen doen...

En dan verschiet jij ervan dat de andere partijen niet met het blok willen samenwerken, als die allemaal gaan reageren zoals jij hier doen, daar kan je toch niet mee samenregeren!!

Mijn visie over het VB is dus enkel maar versterkt, bij het lezen van uw simpele, uit de lucht gegrepen argumenten. Dit zijn hier dus de laatste woorden die ik hier ga vuilmaken, ik ga niet langer discussiëren met iemand die met oogkleppen oploopt, ik heb betere dingen te doen. Dit is gewoon niet leuk meer, geen enkel uitdaging aan...

Gepost door: rinkelke | 14-01-04

you are sad blok 4 ever very sad indeed!!!
Get a life blok4ever!

Gepost door: me | 14-01-04

Uw eigen woorden Alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden, het is een zinsnede uit talrijke politiefilms, maar ook hier van toepassing. Quote: "Dit is weer een typisch bewijs van dat mensen bang zijn van het onbekende. Hoe kunt gij nu weten wat het Vlaams Blok gaat doen als ze aan de macht zijn. Het is eens tijd dat er orde op zaken wordt gesteld, dat er meer eerlijkheid en hardwerkende mensne in de politiek komen. En dat ze iedereen die hier niet hoort terug naar huis sturen."

Hetis toch gewoon té grappig voor woorden wat u daar probeert duidelijk te maken. Volgens u stemmen mensen niet voor het Blok omdat ze te bang zijn voor het nieuwe en het onbekende. Als het Blok tegen eens iets zal blijven vechten is het wel het nieuwe en onbekende. Dit blogje begint stilaan één van de betere te worden qua humoristisch niveau, regelrechte kolder!

Wat ik niet voor mogelijk hield maar uw tweede zin uit de quote maakte me zowaar nog meer aan het lachen. U zegt de dame dat ze onmogelijk kan op de hoogte zijn wat het Blok wil verwezenlijken eens ze verkozenen hebben. Dan stel ik me toch de vraag of U het al dan niet weet. En als u het dan niet weet, waarom krijgen ze dan uw stem? Waarom dan N-VA niet die ook opkomt voor de Vlaamse Onafhankelijkheid en ook nog niets in de praktijk heeft kunnen omzetten... En als u het wel weet, waarom zou mevrouw het dan niet kunnen weten??? Of maakt u deel uit van de verborgen agenda van het Blok? Maakt u zich geen illusies, die bestaat...

Mag ik er u op wijzen dat als u hardwerkende politici in de oppositie wil krijgen of zelfs verkozen wil hebben, u niet voor het BLok dient te stemmen. De hardwerkende politici zitten bij de N-VA. Dat is reeds meermaals uitgemaakt in allerlei analyses tijdens het politieke werkjaar. Ik kan u zelfs verzekeren dat de Vlaams-Blokmandatarissen er niet bijster goed uitkwamen.

En dan kleeft u er als laatste zin zo nog maar wat bij. Een giftige angel om uw kritiek wat kracht bij te zetten. Alle heil wordt uit deze hoek verwacht. Maar hé, druist dit niet in tegen uw eigen principes? U wil het nieuwe en onbekend het land uitzetten!!! Oh maar, vergeet u dan terstonds uw eerder geöpperde ideeën?

Langzaam maar zeker legt u een strop rond uw eigen nek. Mensen die wat van politiek kennen hebben er dan ook geen moeite mee om die op gepaste wijze wat aan te spannen. U spuugt giftig in het rond wanneer u in het nauw gedreven bent, u zoekt tevergeefs maar vindt niet. Als u de boodschap wil blijven verkondigen op dit Blok zal u dringend een meer competente sidekick nodig hebben want u bakt er bitterweinig van!

Gepost door: PieterJan | 14-01-04

Nu ben ik zeker Wel, ik wens te reageren op deze blog in het algemeen.
Ik heb in het verleden voor het Blok gestemd, en heb de standpunten en de partij zelf verdedigd t.o.v. van familie, kennissen, ...
Ongeveer twee weken geleden ben ik afgedwaald naar een andere partij, en dit door toedoen van het vlaams blok (notabene "mijn" partij).
Ik heb na mijn abonnement op vbj, eve-krant, en e-magazine ongeveer alles gelezen wat het vlaams blok voorstelt.
Ik zal blijven beweren (want het is zo) dat het blok gediscrimineerd wordt, en steeds aangevallen (humo, vrt, ...)
Toch, nu ik wat meer diepgang zoek bij collega-blokkers, en constructieve maatregelen zoek (moesten ze ooit de macht krijgen), kom ik bedrogen uit.
Ik heb mij dus vergist; het blok kan als geen ander zeggen wat er misgaat, maar heeft zelf geen oplossing.
Bovendien stel ik vast dat er veel rare snuiters bij het blok zitten.
Hoe is het mogelijk; ik heb altijd tussen de migranten moeten wonen, naar school gaan, en op mijn werk niets anders dan miserie met crapuul (waaronder 85 procent migranten).
Ik heb altijd gestemd en ingestemd met het blok, en nu bent u me kwijt omdat jullie inhoudsloos blijken.

Ik heb mij vergist, ik stem voortaan cd&v-nva!

Gepost door: Bekeerd | 11-06-04

Wat een BULLSHIT man hoe hoog is je IQ..?

Gepost door: Simone | 03-11-05

De commentaren zijn gesloten.