12-01-04

Rinkelek

CITAAT (van rinkelek)
 
Ik ben absoluut anti-Vlaams blok!!!! Het VB is een ondemocratisch, negativistische, onverdraagzame partij... Wat vedoezelt de media volgens jou dan?
 
 
ondemocratisch = cordon sanitaire?
negativistisch = ge zegt dat ge anti zijt, is dat niet negatief  ?
onverdraagzaam = u verdraagt mij niet!!!!!!!!!!!!!!!!!

20:02 Gepost door BlokNever | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

taal en andere spelletjes Weet je, ik zou wel eens willen weten wat eigenlijk de standpunten van het vlaams blok zijn in andere zaken als de vreemdelingen en de anti-politiek. Kwestie van eerst objectief te bekijken en dan mijn eigen mening daar een plaats tegenover te kunnen geven.
btw: ieder zijn mening, maar laat duidelijk zijn dat mijn mening wel lijnrecht tegenover de jouwe staat.
het zou interessant zijn om enkele partijstandpunten met een degelijke uiteenzetting en argumentering te lezen. want die argumentering mis ik eigenlijk vaak. het enige wat ik zie is meestal een 'wijsvingergevecht' tussen vl-bl en andere partijen. vingertje wijzen en de zaak terugkaatsen is niet bepaald iets wat veel oplevert. van den trant van "jullie zijn tegen uitsluiting, maar jullie sluiten zelf uit" that's not the point
running round in circles, da kan ik ook, daar is geen nood aan in de politiek.
als je toch overtuigd bent van je gelijk, bewijs dan dat je gelijk hebt - fundering, argumentering, uiteenzetting
in plaats van anderen de kop in te slaan zodat je zelf groter lijkt.
het zal me benieuwen.

Gepost door: Twinkeltje | 12-01-04

:-) Cordon sanitaire: stom dat ze het kind een naam gegeven hebben, maar ik denk ook dat je mijn post niet goed gelezen hebt: als een partij niet met het Blok wil samen regeren omdat ze vinden dat ze op niet genoeg raakvlakken overeenkomen, is dat HUN GOED RECHT!! Het blok pakt het natuurlijk slim aan (nooit gezegd dat daar stommeriken zitten he) en maakt daarvan gebruik om hunzelf in die underdogpositie te zetten. En dan maar zielig doen: "OOOOH, NIEMAND wil met ons samen regeren!!"

negativistisch: ik ben negatief tegen negativisme, da's een feit dat just is...

onverdraagzaam: waar heb ik gezegd dat ik u niet verdraag? Voel je toch niet zo rap aangevallen! Jij hebt ook al tegen gastje007 gezegd: jij accepteert mij niet! Waar heeft hij dat gezegd? Je kan toch wel tegen een stevige discussie, nee?

Twinkeltje: tip eens "70-puntenplan" in google, je zal rap een mening vormen!

Gepost door: rinkelke | 12-01-04

Tja Het kan zijn dat ik hier de stomme kloot ben maar wat is het punt dat je wilt maken door kort even op te sommen wat iemand als reactie gaf.

ondemocratisch = cordon sanitaire?
negativistisch = ge zegt dat ge anti zijt, is dat niet negatief ?
onverdraagzaam = u verdraagt mij niet!!!!!!!!!!!!!!!!!

Als dit de nieuwe manier van argumenteren is zou ik me toch een nieuwe hobby zoeken.
Maar omdat dit toch een reactie moet zijn zal ik er een geven op wat ik denk dat jij wil tegenargumenteren.
Ondemocratisch: Een partij die er vb tegen is dat alle inwoners van zijn land mogen gaan stemmen is toch een ondemocratische partij. Nu als je dit wilt weerleggen dat er nog partijen zijn die dat doen kan ik alleen maar zeggen dat in mijn ogen er nog ondemocratische partijen zijn en vreemd genoeg zitten ze allemaal langs de rechterzijde of zijn ze katholiek(tiens zou religie misschien zijn deel spelen in deze zaak). De mensen die niet mogen stemmen dragen ook hun steentje bij aan onze maatschappij, alhoewel VLD, Vlaams Blok en consoorten dat wel in alle talen verzwijgen.
Negativisme: Als er iemand iets slechts vindt zoals mensen vermoorden is dat dan ook een negativist??? Ik denk het niet, ik zou eerder zeggen dat die mensen degelijke waarden heeft. Het Vlaams Blok staat niet zeer vriendschappelijk tegenover bepaalde andere mensen, niet omdat ze wetten overtreden maar omdat ze per ongeluk Waal zijn of omdat er een dictator huist in het land van hun herkomst en dat ze daarom zijn moeten vluchten naar ons land. Vandaar mag je zeggen dat ze redelijk anti zijn en mensen die anti Vlaams Blok zijn zullen dit doen omdat zij waarde hechten aan de mens en niet enkel de Vlaming. Trouwens onder die Walen en inwijkelingen zijn er uitzuigers en criminelen daarover moeten we niet schijnheilig doen. Maar hebben we die in Vlaanderen dan niet of zijn wij wel super heilig. De mannen die dagelijks hun belastingen ontduiken en de staat meer geld kosten dan ieder die van de sociale zekerheid leeft zijn immers geen buitenlanders. Of misschien wel maar dan zijn het Amerikanen of Zweden die met multinationals hier zitten, maar dat is wel ok zeker???
Onverdraagzaam: Ik weet niet wat de vorigen hiervan denken maar ik ben zeker niet onverdraagzaam ten opzichte van jullie. Jullie zijn als regen. Het is er, het stoort maar je moet je er niet hard in opjagen want zo gaat het niet weg. Je moet haat niet met haat bestrijden. Laat ze hun ding doen. Als ze aan de macht komen tja dan zal de meerderheid het zo gewild hebben, maar of ze lang blijven is weer een andere vraag. Oppositie voeren is easy, je kakt de andere gewoon uit en geeft nooit opbouwende kritiek. En zelf grijp je naar extreme oplossingen waarvan je weet dat diegene aan de macht het niet zo kunnen volbrengen. Het publiek vindt dat goed want je spreekt klare taal (herken je de tacktiek). Eens aan de macht liggen de zaken net iets anders. Kijk maar eens naar debatten van de toenmalige CVP tegen VLD of andere oppositie partijen en naar de huidige. De rollen zijn volledig omgedraaid. Buiten het feit dat er nu nog meer leeghoofden in de CDnV zitten(maar dat is voor een andere site ;) ).
Ik vraag me af wat jou motivatie is om voor het Vlaams Blok te zijn. Je moet me niet overtuigen over de standpunten want ik zal er nooit voor te vinden zijn. Als wederdienst zal ik jou niet proberen te overtuigen want dat zal ook niet lukken, ik hoop het toch anders heb je maar een heel zwakke instelling als het over een overtuiging gaat.
Ik kan gewoon niet begrijpen waarom iemand ooit voor deze partij kan zijn of kiezen. Laat iets weten, ik kom zeker terug
Vriendelijke groeten en veel succes met het argumenteren van je overtuiging(jullie zijn daar toch zo sterk in).

Gepost door: Toine | 12-01-04

De commentaren zijn gesloten.